Tropisch hardhout én duurzaam? Natuurlijk.​

Eerst en vooral: Het hout van onze vochtbestendige betonplex wordt duurzaam gewonnen. Het voelt als een open deur intrappen, maar ons hout wordt enkel ontgonnen uit bossen die duurzaam worden beheerd. Voor elke boom die wordt gekapt, wordt er een nieuwe geplant. Bovendien wordt er ook niet in het wilde weg gekapt

De beheerder kiest er zorgvuldig de juiste bomen uit en behoudt de bomen die belangrijk zijn voor de verdere groei van het bos. Om dit te kunnen garanderen werken enkel samen met partners die zorgvuldig werden gescreend en geselecteerd. We kiezen ten slotte niet alleen voor partners die duurzaam omgaan met de natuur, maar ook met hun mensen en de lokale gemeenschappen.

Ons hout heeft van nature ook een duurzaam karakter. Tropisch hardhout heeft door zijn oorsprong een hogere duurzaamheidsklasse en een constante densiteit.

Het groeit namelijk in regio’s met een constant klimaat, zonder de invloed van de 4 seizoenen. Het hout kan er dus jaar na jaar groeien met een gelijke snelheid, zo is de kwaliteit van de stam overal gelijk. Op die manier kunnen we quasi al het hout in onze panelen verwerken en beperken we houtafval tot een absoluut minimum.

Het duurzame karakter is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de dakconstructie en alle betrokken partijen. De houten panelen van Solid John hebben een veel langere levensduur (15 tot 25 jaar) dan een standaard multiplex of betonplex (0 tot 10 jaar). Onze vochtbestendige betonplex is van nature bestand tegen vochtige omstandigheden. In combinatie met een goeie WBP-verlijming staan wij garant voor een product van topkwaliteit. Zo beperken we de kans dat er energie verloren gaat om dakconstructies te moeten herstellen of opnieuw te moeten plaatsen. En geloof ons, dat is voor iedereen goed nieuws, vraag dat maar aan de vakman of architect.