Vochtbestendige betonplex

De Solid John garantiebetonplex is een type multiplex/betonplex dat ontwikkeld is om duurzaam te zijn in vochtige omstandigheden.

Vochtbestendige betonplex

Buitengewoon performant

Niet toevallig vochtbestendig en performant

Jarenlang hebben onze experts gewerkt aan de ontwikkeling van een vochtbestendige garantiebetonplex. In Indonesië vonden we houtsoorten die weer en wind doorstaan. Dit tropisch hardhout staat bekend om zijn uitzonderlijke draagkracht. Beide troeven beantwoorden perfect aan de hoogste kwaliteitseisen die we bij Solid John stellen.

  1. De juiste mix van geselecteerde houtsoorten
  2. Gegarandeerde WBP-verlijming (Water Boil Proof)
  3. Efficiënt en stevig met een dikte van 15mm
  4. Doorgedreven duurzaamheid

De perfecte basis voor dakconstructies en gevelbekleding

Façade

Crepi

Gevelbekleding

Een transparante garantie is het stokpaardje van Solid John

Op zowat alle producten die we dagdagelijks tegenkomen is een garantiebeleid van toepassing, alleen weten we meestal niet op welke manier. Een transparante garantie is het stokpaardje van Solid John. We bieden u een “garantiebetonplex” aan en daar staat een concrete “garantie” tegenover.

Veelgestelde vragen

Wanneer is multiplex geschikt voor de dakrand?

Dat hangt af van 2 elementen: de houtsoort en de verlijming. Hout dat van nature vochtbestendig is voor een periode van 15 tot 25 jaar moet een duurzaamheidsklasse 2 of 3 hebben.

Daarnaast moet de lijm ‘Weather and Boil Proof’ (WBP) zijn. Hierdoor kan het paneel weerstaan aan een 72-uur durende kooktest zonder dat de fineren onderling van elkaar los komen.

Ben ik altijd zeker als ik naar een WBP-paneel vraag?

Absoluut niet. WBP-verlijming is belangrijk, maar dat alleen is niet voldoende. Het paneel moet gemaakt zijn uit de juiste houtsoorten, in dit geval bij voorkeur duurzaamheidsklasse 2 of 3.

Maar het is opletten geblazen. Op de markt worden namelijk ook heel wat WBP-panelen verhandeld met ongeschikte houtsoorten (Berk, Radiata Pine, Populier, Eucalyptus …).

Daarnaast heeft ons marktonderzoek uitgewezen dat veel WBP-panelen eigenlijk niet effectief WBP verlijmd zijn. Kies daarom voor een paneel met de juiste kwaliteit én met een garantie.

Is betonplex beter dan multiplex?

De kwaliteit van een betonplex wordt heel vaak overschat. Betonplex is namelijk niets meer dan een naam voor een multiplex die langs beide zijden werd afgewerkt met een gladde filmDe samenstelling (houtsoort, verlijming …) van het paneel verandert dus niet. Er bestaan betonplex-panelen met een duurzame samenstelling, maar er zijn minstens evenveel betonplex-panelen met een samenstelling die niet bestand is tegen vochtige omstandigheden.

Kan multiplex kleur afstoten?

Dat is bij elke multiplex mogelijk, zeker bij multiplex-panelen met een hogere duurzaamheid. Duurzame houtsoorten bevatten meestal een hogere concentratie looizuren.

Deze looizuren werken als een soort vaccin tegen bacteriën en schimmels die vocht gerelateerd zijn. Een positieve eigenschap dus! Maar ze kunnen bij regen wel een kleurtje geven.

Tip 1: Laat de multiplex nooit in de blote hemel liggen, een zware regenbui kan namelijk zorgen voor kleurafgifte met een nare streepvorming tot gevolg.

Deze streepvorming verdwijnt gelukkig opnieuw vanzelf. Hetzelfde fenomeen is te merken wanneer je splinternieuwe houten tuinmeubelen op jouw terras plaatst.

Het eerste jaar zal je een bruine aftekening zien, maar daarna verdwijnt dit weer. 

Tip 2: Blijft het paneel voor een stuk zichtbaar? Breng dan zeker een likje verf aan. Zo vermijd je dat vocht de looizuren kan laten uitlopen.

Onze BELIEVERS

Wij zetten graag de voordelen van onze betonplex in de kijker. Maar wie kan er beter getuigen over onze producten dan de mensen op het terrein? Deze vakmannen kiezen bewust voor Solid John. En daar hebben ze een goede reden voor: ze delen onze passie om kwaliteit op te leveren.

GRATIS STAAL AANVRAGEN?

*Enkel voor professionals.