DE SOLID JOHN-POLYMEER

Bouwmaterialen verkleven in vochtige omstandigheden, dagelijkse kost voor de vakmannen die buiten werken. Er zijn 1001 soorten lijm/sillicone/kit/polymeer op de markt. Maar wat gebruiken we best in combinatie met vocht?

Om te beginnen moeten we heel eerlijk zijn, verkleven op “natte” oppervlaktes is onmogelijk. Kleefstof moet de kans krijgen om zich vast te zetten in de ondergrond maar met water als barrière lukt dat niet. Verwijder dus altijd het oppervlaktevocht voor je begint.

De meeste bouwmaterialen nemen vocht op waardoor de ondergrond in de praktijk zelden tot nooit kurkdroog te krijgen is. De kleefstof moet dus in staat zijn om ondankst de vochtigheid toch goed te hechten.

Hier komt de Solid John-polymeer op het toneel. De sterkte? Héél eenvoudig:

  • De kleefkracht is uitmuntend in combinatie met vocht.
  • De elasticiteit is voldoende hoog om 2 (verschillende) bouwmaterialen met elkaar te verbinden. Zéér belangrijk gezien elk materiaal op zichzelf moet kunnen leven zonder de andere te hinderen.

De hoofdtoepassing? Een elastische verbinding tussen de spouwoverbruggende multiplex en de bovenkant van het gevelvlak. (façadesteen, gevelbekleding, … ) Uiteraard kan de polymeer ook toegepast worden voor andere elastische verklevingen in de bouw, specifiek in vochtige omstandigheden.

De Solid John-polymeer is enkel beschikbaar in worstverpakking van 600ml. De reden is heel eenvoudig: de polymeer is een vrij vaste materie zodat ze niet wegloopt bij de plaatsing. In een kokertje zouden dus héél wat vakmannen achterblijven met een “Solid John-polymeer-elleboog”.

Wil je graag testen? Of krijg je graag wat extra advies over een specifieke toepassing? We staan klaar om jou te adviseren! Klik hier voor de technische fiche of neem contact op via info@solidjohn.be.

In other news