Hakt het weer ook in jouw winst? Dit is wat je eraan kunt doen.

Onderstaande situaties komen jou waarschijnlijk héél bekend voor 😨:

  • Je vertrekt naar de werf en stelt daar vast dat het regent. Je wacht 2 uren ter plaatse en beslist dan toch om terug te keren.
  • De werkdag start goed maar tegen 10u wordt je verrast door buien afwisselend met droge periodes. Na 3 keer het dak te drogen geef je er de brui aan.
  • Het is al de hele dag droog maar de wind maakt het zeer onveilig. Het materiaal waait voortdurend het dak af. Je wilt de veiligheid van jouw mensen niet in het gedrang brengen en beslist daarom om huiswaarts te keren.

Het resultaat?

Weinig tot geen omzet, wel transport- en personeelskosten.

De Belgische Roofer bevestigt: “Het weer maakt of kraakt onze winst”

Onze bevraging bij Belgische roofers bevestigt het duidelijk: de weersomstandigheden maken of kraken de dagelijkse gang van zaken voor roofbedrijven. Gemiddeld worden 52 werkdagen (van de 220 op jaarbasis, 24% dus!) negatief beïnvloed door het weer. Logisch ook gezien onze sector voortdurend werkt aan de buitenschil van gebouwen. Zowel neerslag, temperatuur als wind beïnvloeden de productiviteit sterk.

De eenvoudige oplossing

De vraag van 1 miljoen is dus: hoe kan je jezelf als Roofer beter beschermen tegen deze externe factoren en het aantal dagen productie drastisch verhogen? Het antwoord is duidelijk, éénvoudig en doortastend weeradvies.

Niet door een combinatie te maken van 8 online weer apps die allemaal hun eigen “algemeen” advies geven. Wel door een persoonlijk en gericht advies van een weerman die je vertelt of je morgen kan werken of niet.

Persoonlijk weeradvies biedt een antwoord op twee kernvragen:

  • Zijn de weersomstandigheden morgen werkbaar op onze werf of niet?
  • Zo niet, waar en op welke manier kunnen we dan wel productief aan de slag?

 

In België wapenen meer en meer Roofers zich tegen deze onzekerheid. Dit leidt gemiddeld tot een productiviteitswinst van 30 werkdagen per jaar. Je kan dus zeker 60 procent (!!) van de regendagen wegnemen door persoonlijk advies.

Hogere productiviteit + minder verlieskosten = méér winst

Hulp nodig bij het vinden van persoonlijk weeradvies?

👉 www.solidjohn.be/weeradvies

 

In other news